Brabantbrede samenwerking om unieke aanbod en expertise food op de kaart te zetten
Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018 is een initiatief van AgriFood Capital en provincie Noord-Brabant. Onder de naam We Are Food werken zij samen met Brabantse partners aan het programma dat een impuls geeft aan de Brabantse expertise en het aanbod het gebied van food. Eén van de gezamenlijke doelstellingen is om te werken aan een voedselsysteem dat beter is voor mens, dier en milieu en zo uitvoering te geven aan de voedselagenda van de toekomst. De duurzame ontwikkeling van de Brabantse gastronomie en gastvrijheid, vormt een belangrijk onderdeel van die doelstelling.
We Are Food is de naam van onze beweging die innovatief ondernemerschap in voedsel en voeding stimuleert. Hoe doen we dat? Niet door top-down plannen te maken. We Are Food is juist dienend naar de energie die in de provincie leeft. Wij haken aan op nieuwe ideeën en helpen die bottom-up te ontwikkelen. Dat doen met het aanbieden van onze expertise, kennis, communicatie en met tijd en geld. Die manier van werken past bij wie we zij als provincie: aanpakkers en samenwerkers.
Wij zijn ervan overtuigd dat het beter moet, beter kan en dat het in Brabant moet beginnen.
Ondertussen staat heel Brabant in het teken van Food.
Voor jou en mij zijn er legio activiteiten georganiseerd door heel Brabant.
Vele Food gerelateerd bedrijven, organisaties en instellingen doen hieraan mee.
Brabant Celebrates Food zet die voor u op een rijtje, check www.brabantcelebratesfood.com